Kruh sa mladim sirom i rajčicama
4. kolovoza 2016.
Raw sladoled od maline!!
11. kolovoza 2016.

Sladoled, raw,vegan,glutenfree,

Ovo je baš jedna raskošna poslastica u kojoj možete uživati svim osjetilima jer je zdrava i ukusna!!

20160721_074004  20160721_074459-1

Sastojci:

5 banana, 2 velike breskve, 200 ml kokosovog mlijeka (ja koristim dr. Georg ), 2 žlice kokosovog ulja (  dr. Georg ) i 1 žlica raw kakaa

Postupak: Dan prije banane narezati na kolutiće i zamrznuti, prije pripreme ih izvaditi iz zamrzivaća i pustiti ih oko 10 min da se otpuste ili ako vam se žuri odnah ih zmrznite do pola i koristite.

U blender dodamo banane, kokosovo mlijeko ( prije otvaranja promučkati limenku jer se na površinu odvoji vrhnje )  i kokosovo ulje te napravimo glatku smjesu kojom punimo kalupe više od pola. Te kalupe stavimo u zamrzivać da se smjesa  malo stegne.

Za to vrijeme u ostatak smjese dodamo breskve i izblendamo. U jednoj šalici pomiješamo kokosovo ulje i kakao, s obzirom da je vruče kokosovo ulje je u tekućem obliku.

Izvadimo kalupe iz zamrzivaća u ulijemo ostatak smjese sa breskvama te na kraju samo sa žlicom pustimo smjesu kakaa koja če prodrijeti u dubinu i stvoriti savršenstvo okusa sa svojim gorkastom štihom.

U ovaj sladoled ja ne dodajem nikakva sladila jer banane i zrele breskve ( ili nektarine) imaju sasvim dovoljnu slatkoću, no ipak probajte smjesu i ako vam nije dovoljno slatka dodajte sladilo po svojoj želji.

Ako ovo pripremite za svoje klince ili goste oduševljenju neće biti kraja . Ovakav sladoled mami i svojim izgledom i okusom.

Uživajte jer…ljeto je!!!

20160721_074217

 

error: Zabranjeno neovlašteno kopiranje zaštićenog sadržaja!