Raw,vegan i zdravi čokoladni smoothie mousse!!
2. ožujka 2017.
Grah na čušpajz na podravski način
7. ožujka 2017.

Savjet nutricionista, kalcij i sve njegove dobrobiti!!

Dragi moji danas mi je u gostima moja draga prijateljica, svjetnica  i nutricionistkinja  Ksenija Sušac!!

Pročitajte njenu priču, životna iskustva i savjete koji život znače… ćitajte

Ja sam Ksenija Sušac dipl.ing. nutricionist

Koristim Tiensove proizvode preko 12 god. a u sklopu struke bavim se i preporukom tih istih proizvoda sa ciljem poboljšanja kvalitete żivota a samim tim i boljeg duha iza čega stoje mnogobrojni rezultati i iskustva raznih grupacija ljudi bilo da je riječ o dobi, problematici estetskog tipa, najčešće skidanje kilograma ali u manjoj mjeri i obrnuto na dobivanju kilograma što se krajnje odražava na mentalno i fizičko zdravlje. Izuzetno dobri rezultati postignuti su kod podizanja imuniteta i težih oporavaka u toku bolesti i nakon.

Moja prva iskustva krenula su unutar obitelji,i trebalo je samo 2 tjedna da Tiens zadobije moje potpuno povjerenje.

Po prirodi sam odgovorna i analitična osoba a tome je još doprinio i  rad na fakultetu u funkciji mlađeg asistenta u Zavodu za biokemiju PBa.  Moja baka je tada imala 81 godinu,mentalno se izvrsno držala ali silne reume,otvorena vena na nozi od 35 god, pri tome je bila pušač, oslabljena funkcija srca i pluća jednostavno su ju pritisnuli za krevet, no imala je snažan duh.

Krenuli smo sa kalcijem u prahu s tim da starije osobe uzimaju manje je doze.

U slučaju moje bake 1/4 vrećice, nakon samo par dana,baka se lagano ustajala sa trosjeda,mogla je sjesti samostalno u auto. Nakon tjedan dana ponovo je počela peć palačinke a do tada je govorila,ja više ničemu ne služim.

Nakon 2 tj.  ja ulazim u stan a moja baka pere prozore i to ne bilo kakve prozore,ogromne,ogromne jer je cijela zapadna strana stana u prozorima. Kako sam prenijela svoje iskustvo na predavanjima i pod silnim dojmom baku nazvala multipraktik, kasnije bi me svi pitali koji su slijedeći bakini pothvati a ona se ubrzo nakon pranja prozora popela na 3 kat ni malo zadihana.

Mi smo doma bili zadivljeni ali i brižni  zbog njenih godina što je tata koji je inače i veterinar izgovorio i na glas.

I tako je ostala  je zapamćena ta njena famozna rečenica: Zete ne valja ti kad sam bolesna,a sada ti ne valja i kada sam zdrava!!

Svi smo prasnuli u smijeh i to se dugo prepričavalo!

Baka je zahvaljujući Tiensu dočekala duboku starost,90 te.

Paralelno sa bakom i ja sam počela uzimati Tiensov kalcij,standardnu dozu s obzirom moju dob.

Par dana prije bila sam na jednom privatnom pregledu gdje me je je doktor ozbiljno upozorio na manjak kalcija u mišićima.

U tom trenutku ja sam pomislila:ma da?!!

Najčešće ga fali u kostima. Ono što je karakteristično za Tiensov kalcij je visok stupanj ugradnje 96 % organskoga  porijekla te ga stoga i zovu bioaktivni dodatak prehrani i ima još po meni zapanjujuću karakteristiku,u trenutku kada se ugrađuje u tijelovi osjećate to mjesto kao kada vas turistički vodič vodi po nekom gradu i pokazuje znamenitosti.

I tako sam ja razmutila moju vrećicu kalcija popila i krenula u kvartovsku pekaru po kruh nedaleko od moje zgrade,ne sluteći da će ovaj put biti dużi nego uobičajeno i da je doktor stvarno u pravu .Kako se ovaj kalcij odmah apsorbira zbog tehnologije kojom je dobiven ja bi napravila par koraka i stala i tako mic po mic do pekare.

Kalcij se ugrađivao u mišice i dao mi do znanja da sa njim nema šale.

Nakon 15 min sve ja bilo po starom,samo sam ja bila gipkija vitalnija i obogaćena vl. iskustvom.

Uskoro nam  dolazi proljeće,vrijeme detoksikacije pa ću sa vama podijeliti iskustva vezana uz Antilipidni čaj i hitozan slijedeći puti  naučit ću vas kako se mogu očitati EMOCIJE tj.  kojem organu koja pripada i što poduzeti.

Do čitanja,  vaša  Ksenija Sušac.

error: Zabranjeno neovlašteno kopiranje zaštićenog sadržaja!