Sarma bez mesa
30. listopada 2018.
Rahatluk od dunja
16. studenoga 2018.

Brazilski orah kao lijek!!

 Bertholletia excelsa  je latinski naziv za BRAZILSKI ORAŠČIĆ koji nam dolazi iz amazonske prašume južne Amerike.

Uspijeva na prirodno zaštićenim staništima i jedan je od najljekovitijih oraha na svijetu!

Iskreno kod komuniciranja sa ljudima uvidjela sam da je ovaj orah totalno zapostavljen u ishrani i uopće u upotrebi u našim hranidbenim navikama i zato imam potrebu napisati ovaj članak da se malo bolje upoznamo sa čak se usuđujem reći ovi čudesnim LIJEKOM!!!

Ono što je najžalosnije da ga ni sama nisam konzumirala dok zbog određene dijagnoze bolesti nisam shvatila koliko mi pomaže.

Zašto uopće čekati da se razbolimo?

Čuvajte svoje zdravlje!!

Ovo je jedna vrlo, vrlo specifična vrsta oraha koji ne treba zloupotrebljavati i točno se trebamo informirati kako ga uzimati.

Preporučam ga uzimati u sirovom obliku, posebno je djelotvoran kod osoba sa oboljelom štitnjačom zbog visokog sadržaja selena jer pomaže u stabilizaciji i njenom normalnom funkcioniranju.

Samo jedan brazilski orah dnevno nadoknaditi će vaše potrebe za selenom za cijeli dan.

Osim selena savršen je izvor dijetetskih vlakana, vitamina, minerala, proteina, magnezija, bakra, željeza, fosfora, kalcija, kalija, mangana, cinka, B kompleksa.

Pozitivan i blagotvoran učinak ovog oraha na organizam i zdravlje je ogroman, no istraživanja su pokazala da je on ipak najdjelotvorniji u prevenciji oboljenja!!

Povećava snagu, jača mišićnu masu, čuva zube i desni, pomaže kod regulacije probave i mršavljenja, daje nam snagu, štiti srce i krvne žile te sprečava stvaranje ugrušaka.

Smanjuje anksioznost, stres, migrene.

Znanstveno je dokazano da ako se redovno konzumira brazilski orah smanjuje rizik od nastanka Alzheimerove bolesti.

Također sam čula često da mu je cijena visoka, a npr šumećim tabletama koje otapamo u vodi da bismo dobili neke kao vitamine nije?

Ono što je bitno da se ovaj orah konzumira u malim količinama!!

Do dva na dan i zato ga imate dugo.

Ja koristim Brazilski orah od Marjan voća jer je bez glutena, pristupačne cijene i u praktičnom zip pakiranju koje nakon svake upotrebe mogu opet  zatvoriti.

I ne zaboravite: ŠTITNJAČA I BRAZILSKI ORAH SE VOLE!!

 

 

 

error: Zabranjeno neovlašteno kopiranje zaštićenog sadržaja!