Bezglutenska baklava sa makom
22. siječnja 2018.
Dr.Oetker valentinovska poslastica bez glutena
9. veljače 2018.

Uz Ricu život je zdraviji!!

Rijeka, 250117 Rica, prva pekara/slasticarnica u Hrvatskoj koja ima ponudu bezglutenskih proizvoda. Nalazi se na adresi Verdijeva 3b u Rijeci. Foto: Davor Zunic

BIRAM BEZ GLUTENA !!!

Upravo to nam nudi Rica gluten free lokal u kojem kroz obiteljski posao od hrane stvaraju zdravu čaroliju mirisa, okusa, boja i savršenih nutrijenata.

Bezglutenska prehrana je potreba mnogih i zato vam želim predstaviti prvi bezglutenski lokal otvoren u Hrvatskoj koji se nalazi u Verdijevoj ulici 3b  u samom centru Rijeke.

Biram bez glutena njhova je zvijezda vodilja.

Vlasnica Balaženka Matijević nam priča svoju priču sa koliko su ljubavi i požrtvovnosti uz odabrani  i stručan tim usavršavali svoju ponudu , razvijali ideje i sve to pretvarali u divne slastice , kruhove i ostale proizvode koje sada nude u svom asortimanu.

 

Od svega ih najviše veseli kada vide ozareni osmjeh na licu djeteta koje npr 10 godina nije jelo burek ili pizzu!!

Ovo je pravi mali raj u kojem oboljeli od celijakije mogu birati što će jesti sa 100 postotnom sigurnošću a isto tako i ostale osobe koje su morale izbaciti gluten iz prehrane zbog raznih dijagnoza poput autoimunih bolesti a jedna od najraširenijih kod nas je naravno bolest štitnjače, oboljenje od raznih vrsta tumora, iritabilni kolon itd.

No ono što je jako bitno je da se sve više ljudi želi zdravo hraniti i prepoznali su veliki trud u spremanju hrane koju Rica nudi uz budno oko stručnih osoba i nutricionista.

U tih godinu dana njihovog postojanja puno se dogodilo, radili su i usavršavali svoje proizvode te proširili paletu ponude i omogućili nam da ih kupujemo na više lokacija u većim Hrvatskim gradovima, no meni osobno je najzanimljivije to što mogu naručiti dostavom npr danas što god poželim i već sutra dostava stiže na moj kućni prag.

Otvarajući kutiju vidim da je kruh predivno svjež i mekan a smrznuti proizvodi poput lisnatog tijesta ostali neodmrznuti, predivno!!!

 

Njihovi kruhovi i  peciva, krušne mrvice, vučena tijesta ne sadrža nikakve konzervanse, dodatke prehrani , štetne aditive vrlo su zasitni i zdravi. Brašno od kojeg ih prave melju ručno na vlastitim kamenim mlinovima.

Koriste brašna poput heljdinog, rižinog, prosenog, bućinog  brašno od konoplje itd , tako da će gosti na raznim režimima prehrane poput npr, vegan, raw, Paleo, LCHF uvijek pronaći nešto za sebe.

Također tu se nalaze razne vrste grisova proseni, heljdin , rižin a sve mljevene na kamen i bez ikakvih dodataka. U pakiranju njihovih brašna, krupice i sl nalazi se samo čisti proizvod u praktičnoj zip ambalaži.

Sve njihove slastice napravljene su bez glutena, a možete ih naručiti u varijantama bez jaja, mlijeka, orašastih plodova te šećera.

ONO ŠTO JEDEMO U MLADOSTI ODREĐUJE KAKVA ĆE NAM BITI STAROST !!

Ovaj posao nije lak, traži stalna ulaganja i  educiranja, no gospođa Blaženka Matijević uvijek vedra i nasmijana osoba priča svoju priči sa toliko ljubavi i radosti da je to zaista predivno iako da bi sve bilo svježe i na vrijeme pripremljeno rade i noćima te stalno pronalaze nove ideje i svoje su proizvode doveli do savršenstva zdravog obroka.

Više o njima pročitajte na www.rica.hr

A njihove proizvode možete naručiti putem maila:  info@rica.hr

Te Fb stranice RICA

 

 

Autor teksta:  Violeta Kos

 

 

 

 

 

 

error: Zabranjeno neovlašteno kopiranje zaštićenog sadržaja!