Predivan okus i miris aromatiziranog ulja će vas ostaviti bez daha

Tržnica nezaobilazan dio mog života
21. srpnja 2015.
Podravski pileći saft sa trgancima bez glutena
24. srpnja 2015.

Predivan okus i miris aromatiziranog ulja će vas ostaviti bez daha

Sada je vrijeme kada pravim svoja predivna, mirisna  aromatizirana delikatesna ulja koju su jednostavno prava eksplozija okusa!!!

Eterična ulja iz odabranog bilja koja se prožimaju i miješaju s ekstra djevičanskim maslinovim uljem, osim što poboljšavaju kvalitetu namirnica čineći ih ukusnijima, neka od njih olakšavaju probavu, potiču krvotok i ublažavaju tegobe.

Aromatizirano maslinovo ulje u tren oka daje magični šmek salatama, može poslužiti kao marinada, a njime možete i premazati meso kao pripremu za aromatični gril.

Vrlo  jednostavno možete ga napraviti dodavanjem omiljene kombinacije začinskog bilja, citrusa i orašastih plodova direktno u bocu s uljem.

Jednom kada isprobate jela začinjena ovakvim uljima postat ćete obožavatelji tih okusa i kombinacija.

Ova delicija je idealan dar, a ako ste posebno kreativni boce možete sami ukrasiti i dodati im naljepnice sa sastojcima i uputama za uporabu.

Uživajte u čaroliji mirisa koji će obogatiti svaki vaš obrok.

Ovakvo ulje unapređuje i estetsku dimenziju jela, jer preuzima boju sastojka s kojim se miješa. Jednostavno ga poprskajte u tankom sloju po tanjuru, dajte mašti na volju.

Aromatizirano ulje nemojte koristiti za kuhanje ili prženje nego ga dodajte na kraju kuhanja ili u hladno jelo, ono je veliki finale vaše hrane.

Uz bilje možete kombinirati citruse i orašasto voće.

Umjesto da koristite obično ulje u salati ili dresinzima, zamijenite ga aromatiziranim.

Marinirajte njime ribu, meso ili povrće, koristite ga u punjenju, sosovima, domaćim namazima i sl.

Ili jednostavno, izlijte malo omiljenog delikatesnog ulja u zdjelicu, posolite ,.pobiberite i umočite komadić omiljenog peciva u njega.

Aromatizirano ulje omogućava da se’uhvati i zadrži aroma i okus biljke u jeku sezone, kako bi se dala dubina i jačina jelima.

Ako se odlučite na pripremu svog vlastitog delikatesnog ulja sigurno nećete požaliti!!!

 

 

error: Zabranjeno neovlašteno kopiranje zaštićenog sadržaja!