Karamel od datulja
29. listopada 2019.
Humus od cvjetače
7. studenoga 2019.

POŠAST AUTOIMUNIH BOLESTI I KAKO SE BORITI SA NJIMA

AUTOIMUNE BOLESTI POŠAST SU NOVOG DOBA!!!!

U ovom članku stavit ću naglasak upravo na njih.

Do danas je otkriveno više od 40 raznih autoimunih bolesti pa čak i do 90 od kojih su najčešće: Gravesova bolest, Hashimoto, Reumatoidni artritis, Chronova bolest, celijakija, Lupus, Dijabetes tipa 1, Psorijaza, MS Multipla skleroza, Skleroderma, Sjorgenom sindrom, lajamska bolest, Vaskulitis, Vitiligo itd.

Teško se otkrivaju zbog preklapanja simptoma i zato jer najčešće zatražimo pomoć prekasno jer smo navikli živjeti s time i tako dugo dok voda ne dođe do grla ne regiramo iako nam tijelo šalje jasne signale a također ih često zamijene i za alergije.

One mogu biti nasljedne pa oni koji u svojoj obitelji imaju slučajeve oboljelih od autoimunih bolesti imaju i povećan rizik od nastanka istih no geni nisu jedini faktor.

Veliku ulogu igra stres, okoliš te moguće izlaganje kemikalijama, pušenje, prehrana, itd. Okidač autoimune bolesti može biti također virus ili infekcija, npr. Epstein-barr EBV virus veže se uz LUPUS,  MS, oboljenja štitnjače što se upravo meni dogodilo.

Ovo zaista fenomenalno objašnjava Antoni William na svojim predavanjima i u knjigama.

 Ako vam je dijagnosticirana neka od ovih bolesti naravno slijedi liječenje.

 Kad sam pitala doktora zašto nastaje Lupus rekao je: Nezna se, to bi svi voljeli znati, nakon toga sam ga pitala da li ima lijeka za to što god da je, jer uopće nisam bila upoznata s tom bolešću  jasno mi je odgovorio: NE.

Znači to je doživotna bolest koju pokušavamo smiriti sa kortikosteroidima  koji nam zaista od početka daju olakšanje smanjuju otekline itd. no od njih već u kratkom vremenu imamo više štete nego koristi jer su nus pojave zaista strašne a dugoročno bolje da i ne razmišljamo .

Velik broj stručnjaka autoimune bolesti povezuje sa psihogenim faktorima, dakle stanje uma i emocija.

Vjerojatno ste primijetili da su vam simptomi bolesti izraženiji kad se nalazite pod velikim pritiscima, stresom, dilemama, zatim tu su žalost, tuga, ogorčenje, srđa, STRAHOVI, npr. strah od neuspjeha, strah za egzistenciju itd.

 Jedna autoimuna bolest također najčešće vuče i pridruži drugu i tako sam ja npr. završila sa 5 dijagnoza autoimunih bolesti.

 Počelo je sa Celijakijom gdje sam se sama na svoju ruku skinula s glutena na 5 godina i tek tada sam išla raditi pretrage kad sam se već skroz očistila  i crijeva su mi se oporavila, pa vas lijepo molim ako sumnjate na celijakiju prvo obavite sve pretrage i nemojte se samo inicijativno prebacivati na bezglutensku prehranu tako dugo dok nećete imati sve nalaze koji će pokazati vaše pravo stanje a ne iskrivljenu sliku.

Odrasli bolesnici s celijakojom obolijevaju 10 puta češće od autoimunih bolesti od ostale populacije.

Zatim sam završila na HBO u predinfarktnom stanju gdje bi mi slučajno odradili pretragu na hormone štitnjače i utvrdili Graves a sve skupa je ove godine završilo sa još 3 dijagnoze od koji je jedna Sistemski eritemski lupus.

Osim toga tu je zaista težak oblik migrena s aurom od kojih patim od svoje 18 ste godine, i Cluster glavobolja.

Ono što je u svemu ovome bitno je da moramo liječiti autoimune bolesti za koje nema lijeka!! Tu su bitna 3 faktora:

 

  1. STIL ŽIVOTA – koji možemo mijenjati
  2. PREHRANA- koju možemo mijenjati.
  3. STRES- s kojim se moramo naučiti nositi

 

Kada ova 3 faktora uspijemo izregulirati tijelo će samo početi proces izlječenja.

 Moj prvi kontakt sa Dr. Brook Goldner ostavio me bez teksta i zaista sam se zamislila nad svojim životom. Ova izvanredna liječnica potaknula me na veliku promjenu.

Od dana kada sam krenula na njen protokol sve je krenulo nabolje.

Ako se nalazite u stanju da ne možete više hodati od oteklina na nogama, da ne možete držati šalicu u ruci zbog bolnih zglobova na rukama, sa konstantnim glavoboljama svakodnevno, opadanjem kose, obrva, povraćanjem, kroničnom nesanicom, borbe sa propusnim crijevima, bolesnom jetrom od lijekova i toksina, konstantan umor do te mjere da se ne možeš samostalno otuširati ili se jednostavno natjerati da izađeš iz kuće itd. onda vam nema baš puno opcija za biranje.

Terapija lijekovima mi je zadavala probleme i niz nuspojava koje sada jednostavno samo želim zaboraviti, od debljanja i opadanja kose nadalje.

Moja doktorica imunolog predivna osoba puna razumijevanja i stručnog znanja mi je rekla da se boji da bolujem od još moguće tri bolesti i da će mi svaki mjesec trebati 2000 eura za injekcije jer lijek za njih nije na listi.

Dala mi je terapiju i rekla da dođem za mjesec dana na kontrolu sa nalazima koje je tražila i onda ćemo započeti liječenje tom dodatnom terapijom.

Sad mi je već bio problem i pisanje rukom, tipkanje po tipkovnici zbog bolnih zglobova  te vožnja automobila zbog  Moždane magle tzv. Brain fog.

U međuvremenu sam odslušala uživo 3 webinara Dr. Goldner, dobila savjete od nje  što mi sad u biti čini neostvarivo jer ona živi u Kaliforniji , kupila knjige  Goodby Autoimmune diesase, Goodby lupus i još par njih, pročitala knjige Antoni Williama i odlučila u jednoj sekundi da moram to učiniti.

Krenula sam na Healing nutrition plan, protokol prehrane by Dr. Brook Goldner .

Od tog dana moj se život promijenio.

U svom liječenju znala sam da moram riješiti tri gore navedena čimbenika i zato sam uz Rapid recovery plan također u svoj plan ozdravljenja uvrstila i izuzetnu doktoricu Dr. Lissa Rankin koja me naučila kontrolirati stres, voditi i poštivati  svoj život kao svoj iako živim u zajednici , u obitelji, prihvatiti neizbježno i vlastitim umom pomoči tijelu da ozdravi.

 U tom cijelom procesu došla sam do nevjerojatnih otkrića, saznanja, rezultata i odlučila osnovati fb. grupu  kao način podrške i potpore oboljelima od autoimunih bolesti, te radi dijeljenje iskustava i zajedničkog lakšeg prolaska kroz ove bitke, jer samo onaj tko je zaista preživio iskustvo bolesti može o tome pričati i može razumjeti.

Ako želite biti dio te zajednice uključite se.

Grupa LUPUS HRVATSKA, AUTOIMUNE BOLESTI , IZLAZ IZ ZAČARANOG KRUGA je tek osnovana, u njoj ću vam pojasniti svoj put  kojim sam išla, teške dane, sretne dane , prve rezultate, vrisak sreće u punoj čekaonici u bolnici u Zagrebu kad mi je nakon pogleda na moje nalaze i na samu mene moja doktorica dozu kortikosteroida smanjila na pola i rekla nakon što sam joj objasnila na kakvom sam protokolu : TO JE TO !!! U TOME JE CIJELA STVAR !!

Već nakon samo mjesec dana bila sam druga osoba.

Autoimune bolesti su začarani krug vrtnje i patnje, ali ono najbitnije je: Iz njega se može izaći no to ne može učiniti nitko umjesto nas.

Zajedno ćemo se lakše boriti i ići kroz dane i upravo zato sam odlučila onovati ovu grupu.

Stavljam vam link ako se želite pridružiti:

 https://www.facebook.com/groups/2979323858958946/

 Ono što još moram napisati je jedna velika zahvala mojim poslovnim partnerima koji su imali strpljenja i suosjećanja za mene i ne znajući točno što mi se događa, a upravo to  daje još više snage i motivacije.

 

 

 

error: Zabranjeno neovlašteno kopiranje zaštićenog sadržaja!